Controleer je lenzen iedere dag. Als het gezichtsvermogen verslechtert of je ogen geïrriteerd aanvoelen of er rood uitzien, stop dan meteen met het dragen van je contactlenzen en neem onmiddellijk contact met ons op.

- Hoe zet je je lenzen in?

Voordat je begint:  Was altijd je handen met een parfumvrije zeep en droog ze goed af met een schone, pluisvrije handdoek voordat je je lenzen gaat verzorgen. Hierdoor voorkomt je dat vuil en vet van je vingers via de lens in je oog komen. Probeer boven een vlak oppervlak te werken als je je lenzen verzorgt en inzet. Wanneer je je lenzen boven een wasbak inzet, doe dan de stop in de afvoer. Plaats en verwijder altijd dezelfde lens eerst, om zo de linker en rechter lens niet door elkaar te halen.

Controleer eerst of de lens niet binnenstebuiten zit door te controleren of de randen omhoog staan en niet naar buiten. Maak je geen zorgen wanneer je de lens verkeerd om inzet, het voelt een beetje oncomfortabel aan, maar het is niet schadelijk. Haal de lens gewoon weer uit je oog, maak hem schoon met je lenzenvloeistof en zet hem nogmaals op de juiste manier in.

Plaats nu de middelvinger van je hand in het midden van het onderste ooglid en, houd, met de middelvinger van je andere hand, het bovenste ooglid stevig vast bij het begin van de wimpers.

Blijf naar de lens kijken en plaats deze voorzichtig op het gekleurde deel van het oog.

Kijk naar beneden en laat voorzichtig eerst het onderste ooglid los, en daarna het bovenste ooglid. Blijf nog een paar seconden naar beneden kijken om de lens op zijn plaats te laten glijden.

- Hoe neemt je je lenzen uit?

Was en droog je handen zoals bovenstaand is beschreven.

Kijk naar boven en plaats de wijsvinger van je hand op de rand van de lens, en trek deze naar beneden, van het gekleurde deel van het oog af.

Pak, zonder naar beneden te kijken, de lens tussen je wijsvinger en je duim. Gebruik hierbij niet je nagels.

Verwijder nu de lens tussen de vinger en de duim.

- Het desinfecteren van je lenzen

Het verzorgen van lenzen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Zachte maandlenzen moeten, iedere keer nadat ze gedragen zijn, gedesinfecteerd worden. Volg daarom altijd een vaste, aanbevolen routine.

Door je lenzen iedere dag te desinfecteren bescherm je je ogen tegen infecties die anders veroorzaakt kunnen worden door micro-organismen.

Desinfecteren is eenvoudig. Plaats de schoongemaakte lens in de juiste houder. De lens dient volledig in de lenzenvloeistof te worden ondergedompeld. Draai de deksel op de lenshouder.

Herhaal de procedure van desinfecteren met de andere lens en laat je lenzen tenminste vier uur of gedurende de nacht in lenzenvloeistof liggen. je kunt je lenzen ¹s ochtends zo weer dragen.Je hoeft ze verder niet af te spoelen.

Indien je niet meteen je lenzen draagt, bewaar deze in een gesloten lenshouder. Bewaar je lenzen niet in een saline-vloeistof in plaats van lenzenvloeistof. Een saline-vloeistof biedt geen desinfectie.

Lenzen kunnen tot maximaal 30 dagen in een ongeopende lenshouder bewaard worden. Indien je je lenzen langer dan 30 dagen achtereen in de lenshouder wilt bewaren, moeten de lenshouder en de lenzen elke 30 dagen gereinigd en gedesinfecteerd worden met verse lenzenvloeistof en nogmaals direct voorafgaand aan het dragen.